Wspomóż Fundację LEX NOSTRA darowizną: BZ WBK nr. konta: 98 1090 1030 0000 0001 1662 5224

Szanowni Państwo!

Fundacja LEX NOSTRA od lat organizuje pomoc dla osób pokrzywdzonych przez prawo i jego przedstawicieli. Wiemy, że możemy pomóc wszystkim tym, którzy tego potrzebują, ale potrzebujemy wsparcia z Państwa strony. Nie możemy pozwolić na to, by wizerunek Fundacji LEX NOSTRA w internecie kształtowała ludzi, których jedynym celem jest wyeliminowanie nas z życia publicznego lub leczenie własnych kompleksów.

Dlatego serdecznie prosimy wszystkich tych z Państwa, którym przez te lata pomogliśmy i tych, którzy po prostu doceniają nasze cele i działania o wyrażanie swoich opinii. Formularz dodawania opinii znajduje się na samym dole strony.

Dziękujemy!

No podzielam wasze zdanie o konieczności bronienia Polaków będących w potrzebie! Takich Polaków są tuziny,jak nie setki tuzinów,a może nawet tysiące.Sam opiekuję się już od wielu lat Wielkim Polskim Patriotą z Rzeszowa Prof.Antonim Jaroszem,twórcą i budowniczym Wielkiej Uczeln9 na Podkarpaciu w Jarosławiu,który zgromadził olbrzymi majątek uczelniany dla polskiej młodzieży wartości ponad1miliarda przed 10 laty,zanim Go oskarżyli podstępnie i zamknęli,gdzie Go bito i katowano robiąc kaleką,a majątek zagrabiono wraz z 36 milionami w kasie uczelni i1.5 milionem na koncie budowy kościoła,na jego dokończenie, z którego zrobiono synagogę !!!A Prof.cały czas biorą głodem już od 6 lat,zabierając Mu 90% emerytury !!!PO PROSTU HORROR!!!

WłADYSŁAW WIDÓREK
VŁADEX

Potrzebna Fundacja

Wymiar sprawiedliwości, prokuratura, sądy to najsłabsze ogniowo władzy, razi brakiem kompetencji, korupcją, układami. Dlatego Fundacja takie, obserwujące działania tak zwanego wymiaru sprawiedliwości są bardzo potrzebne. Praca Fundacji zasługuje na szacunek.

Andrzej Jarmakowski
ProgressforPoland.com

Fundacja działająca przeciw bezprawiu

Popieram Działalność Fundacji Lex Nostra,ponieważ ludzie pokrzywdzeni przez los są także dyskryminowani przez przedstawicieli prawa,którego zadaniem jest przecież eliminacja bezprawia i pomoc pokrzywdzonym. A będąc jedną z nich rozumiem, jak dużym wsparciem może być taka dzialalność, jaką prowadzi Fundacja Lex Nostra. Ze wszech miar działalność prospołeczna,walcząca o godność pokrzywdzonych i przywracająca wiarę w człowieka.Godna naśladowania.

Zofia Filipiak

W kraju demokratycznym istnienie takich fundacji powinno byc norma. Niestety Polsce jeszcze daleko do cywilizowanych krajów, gdzie szanuje sie kazdego czlowieka.
Dziekuje, ze Jestescie i nie poddajecie sie. Pomimo wielkich przeciwnosci, czesto fundowanych przez osoby z roznych partii, ktore powinny nie tylko sluzyc kazdemu zwyklemu obywatelowi, ale rowniez ludziom takim jak Wy - walczacym o prawa tych najslabszych, ich poszanowanie, godnosc i normalne uczciwe, etyczne zycie.

Anna Osuch
NHS

Dziękuję

Witam,

Szanowni Państwo dzięki Fundacji Lex Nostra mój przypadek znalazł się u RPO, mam nadzieję że nastąpi kres mojego biadolenia! Szczerze mogę polecić FLN jako rzetelną markę prowadzącą nierówną walkę z systemem, szczególnie następując na odciski "włodarzom", którzy za nic mają życie ludzkie... Przykro to stwierdzić, ale żyjemy w kraju... kraju kilku decydentów, i co.. oni mogą wszystko, a taki ja czy taki ty... statystyki...
Panie Maćku, FLN ja zawsze powtarzam- na wierzchy w Polsce pływa tylko G_w_o, oliwa i teraz ja, dzięki Państwu widzę jakikolwiek sens walki z tymi kryminalistami

Pozdrawiam PRz

Paweł Rzucidło

wielki pozytyw

Renata Czaplicka
Bie

Potrzebna Fundacja

Andrzej Jarmakowski
ProgressforPoland.com

Ku Chwale Ojczyzny!

..nalezy zrobic wszystko co mozliwe i jeszcze wiecej...
LEX NOSTRA jest na tej drodze i dzieki Wam za odwage i determinacje!
Teodozja Pietras

u siebie..

walka z układami

Walka Fundacji LEX NOSTRA, to wielki bój z wszelkiego rodzaju układami. Układami - pozostałościami tradycji komunistycznych-gdyż wszystko to, co istnieje w Polsce, to przedłużenie tamtego systemu. O ile w Niemczech była denazyfikacja, w państwach postkomunistycznych czerwoni stali się nagle kapitalistami, a obsada policji, sądów, prokuratury itp. praktycznie nie uległa zmianie. Układ pozostał, i w ten układ wciąga się młodych ludzi, którzy mu ulegają. Bez opcji zerowej reforma sądownictwa w Polsce jest niemożliwa. Dlatego też cieszę się, iż jest taka fundacja, która walczy z nonsensami i niesprawiedliwością naszego prawa. Często łamane są prawa obywatelskie, prokuratura, sądy i policja nie gwarantują poczucia bezpieczeństwa i sprawiedliwych wyroków. Oby więcej takich inicjatyw, uderzających w układy i chory system prawodawczo - sądowy. Życzę Fundacji Lex Nostra i jej prezesowi-panu Lisowskiemu - sukcesów w tej ciężkiej, ale nie beznadziejnej walce.

Piotr Hlebowicz
umowa-zlecenie, obsługa dworca PKS w Kalwarii Zebrzydowskiej

szacunek dla Pana Macieja

Szacunek dla Pana Macieja i ludzi, którzy swoją wiedzę wykorzystują po to, by bronić słabszych, . Panie Macieju, dziękuję Panu za wszystko, co Pan robi, dzięki takim ludziom jak Pan, nie ginie wiara w bezinteresowność człowieka. Proszę tylko, by Pan bardzo na siebie uważał, gdyż to, co Pan robi, nie dla wszystkich jest wygodne. Wielki szacunek i życzenia wytrwałości.

Renata Pańka

Kto wspomaga Lex Nostra

dsc_6500_376x250.jpg

Fundacja Lex Nostra spełnia ważną rolę w Polsce. Szkoda, że tak mało prawników ją wspomaga nie chcąc widoczne "pluć we własne gniazdo", czyli ceniąc interes swojej grupy wyżej niż interes praworządności oraz ludzi, których losy od niej bezpośrednio zależą.

Zbigniew Lisiecki

Walka z bezprawiem sądów i prokuratury

To co robicie, to najtrudniejsza praca społeczna jaką można sobie wyobrazić. Ludzie przed sądem, prokuratorem czy komendantem są w Polsce nikim.
Dziękuję, że nam pomagacie w walce z bezprawiem sędziów i prokuratorów.
Trzymajcie się!
PS

Piotr Smoter

Prawo nie tylko dla bogatych

Jako były redaktor naczelny Gazety Bankowej i serwisu wGospodarce.pl miałem okazję współpracować z fundacją Lex Nostra przez kilka lat. Fundacja ta udowadnia, że dochodzenie sprawiedliwości w polskich sądach nie koniecznie musi wiązać się z dużymi wydatkami, że są jeszcze prawnicy, którzy wieżą że ich powołaniem jest czynienie sprawiedliwości, anie jedynie zarabianie. Przy okazji fundacja konsekwentnie tropi wszelkie absurdy, nadużycia, oczywiste błędy, które mają miejsce w polskich sądach. Staje w obronie osób, które zostały przez system pokrzywdzone i przedstawione opinii publicznej w taki sposób, że nie mogą się ani same bronić, ani liczyć na pomoc z innej strony niż tylko ze strony fundacji Lex Nostra.

Maciej Goniszewski
GdanskNonStop.pl

Fundacja dla zwykych ludzi

Fundacja Macieja Lisowskiego jest jak najbardziej wksazanym organem pozarządowym w walce z bezprawiem sądowniczym i prokuratorskim i wszelkim innym.
Jakoś dziwnie w naszym pięknym kraju,próbuje się ludzi działających na rzecz dobra innych dyskredytować.Dlatego każdy uczulony na zaleawający nas ze wszechmiar zalew niesprawiedliwości,niuczciwości, powinien wpisać sobie w podstawowe obowiązki wspieranie takich akcji.
Popieram

Zofia Filipiak

Bardzo się cieszę, że istnieje LEX NOSTRA. Doceniają cele i działania fundacji.

Grażyna Plewa

Szanowny Panie,
Z informacji, które dotarły do mnie do tej pory, wnoszę, że Pana Fundacja jest niezmiernie pożyteczna, gduż bierze w obronę ludzi pokrzywdzonych przez panoszące się ZŁO
i niesprawiedliwe decyzje polskich władz różnych szczebli.
Życzę wszystkim Członkom Fundacji dużo zdrowia, wytrwałości i sukcesów w pracy wolnej
od jakichkolwiek ograniczeń.
Z wyrazami szczerego szacunku
Marek Piotrowski, Warszawa

Marek Piotrowski
emeryt

Gratulacje

Witam serdecznie Państwa Fundacje .Piszę jako osoba prywatna nie jako Fundacja ,w której pracuję .Doceniam bardzo działalność Fundacji LEX NOSTRA chociażby z moich obserwacji .Niestety wiem doskonale jak człowiek musi walczyć o prawdę i sprawiedliwość ,a do tego wyrażając swoją prawdziwa ,szczerą opinię co niestety dla wielu instytucji jest bardzo niewygodne i starają się wszelkimi metodami zaszkodzić ludziom ,którzy walczą o prawdę .Bardzo wspieram Państwa Fundację i dopinguję aby nadal funkcjonowała z tak wspaniałymi ludżmi .Osobiście ja również bardzo chciałam skorzystać z fachowej pomocy Państwa Fundacji i mam nadzieje ,że będę mogła to zrobic .Pozdrawiam serdecznie .

Ewa Szyło
Fundacja

Fundacja póki co jest jedyna i niezbędna

Fundację tworzą ludzie z powołania i wykształcenia pomagający zwykłym ludziom.
Dzięki fundacji otrzymałam wzory korespondencji z urzędami, jedyne w internecie i w dodatku całkowicie nieodpłatne. W świecie , gdzie tylko szybkość i pieniądze się liczą taka postawa zasługuje na na największą pochwałę.
Bardzo dziękuję za pomoc i nadzieję.
Musimy się wspierać i pokazywać właściwą drogę.

Monika Burza
przedszkole,nauczyciel

Popieram inicjatywę Fundacji LEX NOSTRA

zdjeciedolreg.jpg

DZIAŁALNOŚĆ FUNDACJI LEX NOSTRA JEST TRANSPARENTNA I SŁUŻY WSPÓLNEMU DOBRU. OD LAT ORGANIZUJE POMOC OSOBOM POKRZYWDZONYM PRZEZ KONSTYTUCYJNE ORGANY PAŃSTWA, MAFIE URZĘDNICZE.

Rafał Krzyształowski
NCI Barwy Bezprawia

Coraz częściej ludzie manipulują informacją. Tworzy się pozory prawdy, nagłaśnia, aby ta rzekoma prawda miała takie, jakie powinno być jej oblicze, a nie jakie w rzeczywistości jest. Ofiara z ułomności ludzkiej czasami popełni jeden niemierzący w ludzi błąd, a krzywdziciele popełniają je często, bezkarnie motywowani skrzywionym poczuciem sprawiedliwości jedynie dla swoich, niszcząc innych także obrazliwymi epitetami, wiedząc, że nic im się nie stanie, bo są solidarną grupą z tytułami i plecami wyżej postawionych osób, o wątpliwej moralności , więc śmieją się za plecami swoich ofiar,będąc świadomi, że to oni kształtują ogólnie rozumiany światopogląd. Podczas obchodów 30 rocznicy śmierci błogosławionego ks. Popiełuszki biskup Zawitkowski powiedział ważne słowa : nie głaskajcie zła, bo wychowacie ideologicznie uświadomioną bestię. Na szczęście zło jest jedynie inteligentne, ale - na chwałę Pana Boga - wcale nie mądre. Mistyczka Sw. Faustyna Kowalska powiedziała, że po śmierci człowiek będzie cierpiał te krzywdy, które innym za życia wyrządził.
Dobrze, że jesteście na straży tych, którzy nie mają gdzie i do kogo...
Niech Pan Bóg zawsze błogosławi darem rozeznawania, odwagą i determinacją!

Edyta Wąsik
Zespół Szkół im. Marii Curie Skłodowskiej w Kętrzynie

Fundacja LEX NOSTRA to przykład rzetelnej obywatelskiej postawy wobec szerzącego się bezprawia i znieczulicy na los poszkodowanych Polaków. Od lat, kompetentnie i skutecznie Fundacja walczy o prawdę i sprawiedliwość. Szczere wyrazy uznania i podziękowania składam na ręce Pana Macieja Lisowskiego i jego współpracowników. Życzę wytrwałości w dalszym działaniu. Ku Chwale Ojczyzny! Marek Jerzy Toczek

Marek Toczek

Ta organizacja przywraca wiarę w człowieka. To piękne ,że są ludzie, którym nie jest obojętna ludzka krzywda i ponad własne korzyści przekładają dobro i sprawiedliwość.

lucyna Kowalska

Jeden z niewielu podmiotów w polskiej rzeczywistości podejmujących pomoc dla ludzi poniżonych, pokrzywdzonych przez:
- psychopatów trzymających władzę pod pozorami legalnego i praworządnego państwa,
- "żołnierzy", tychże psycholi, liczących na 30 srebrników judaszowych.

LEX NOSTRZE i Panu LISOWSKIEMU życzę aby, gdy upadnie - wstał, otrzepał spodnie i poszedł dalej, dalej robiąc swoją wspaniałą robotę:
1 - dla ludzi - obywateli RP, pomiatanych i poniżanych przez "waadzę",
2 - wytykał wszelkiego rodzaju machloje i przekręty osobników wymienionych w pierwszym zdaniu mojego wpisu,
3 - kontynuował "ghandyzm", gdyż spokojne, zgodne z prawem działania najbardziej wyprowadza z równowagi osobników i sługusów "waadzy".

Marian Stelter
---------

niezbędna inicjatywa

Witam, moja rodzina od lat jest prześladowana przez funkcjonariuszy tzw. wymiaru sprawiedliwości. Wiem,że takich ludzi w naszym kraju są tysiące. Uważam,że Lex Nostra jest niezwykle potrzebną inicjatywą społeczną. Wiem, jak trudno walczyć samemu, taka walka z machiną urzędniczą jest z góry przesądzona.Tylko wspólne inicjatywy, nagłaśnianie medialne, upór i determinacja mogą cokolwiek zmienić.Panie Macieju, podziwiam Pana i życzę Panu oraz wszystkim pracownikom sukcesów i dużo zdrowia.
Pozdrawiam serdecznie.
Barbara Sikorska

FGXpress

W dobie niepohamowanej przemocy bogatych i ustosunkowanych nad słabymi, organizacja biorąca w obronę tych ostatnich jest pożądanym uzupełnieniem status quo. Podejmowane przez nią działania są najlepszą i wystarczającą rekomendacją.

Zygmunt Siewak
Sainsbury's

opinia

Dzięki programowi Janusza Zagórskiego zetknęłam się z Panem Maciejem Lisowskim i jego Fundacją LEX NOSTRA. Obserwując Jego poczynania, myślę, że jest On jedyną osobą, której powierzyłabym swoje problemy w walce o prawdę i godność ludzką. Dziękuję, że jesteście FUNDACJO !!!!

Agnieszka Szymańska
Instytut Centrum Zdrowia Matki Polki

Prezes Zarządu

Przy ogromnej ilości zaniedbań ze strony państwa dotyczących w zakresie pomocy ludziom poszkodowanym i zagubionym w obecnej rzeczywistości, ze wszech miar potrzebna jest taka działalność jaką podjęła Lex Nostra. Trzeba chronić jej powagę i skuteczność działania przez skupienie się na sprawach najistotniejszych do których zaliczam poniesione szkody nie z własnej winy pokrzywdzonego

WALDEMAR PERNACH
Fundacja Walczącym o Niepodległość Wyklętych Pokrzywdzonych Internowanych Więzionych

OBRONA POSZKODOWANYCH OBYWATELI PRZEZ POLSKI WYMIAR NIESPRAWIEDLIWOŚCI!

Korsarz i Tauer Gdynia.jpg

Szam wielokrotnie na włanej osobie oraz jako vice-przewodniczacy Polskiej Ligi Obrony Paraw Człowieka i Obywatela w Gdańsku doświadczyłem na sali ropraw niesprawiedliwości w wykonaniu Sędziów RP i Prokutatorów RP w stosunku do nie znąjacych litery prawa obywateli!
Wiem wiele na ten temat i często poszczegółne sprawy przekazywałem w pismach do Ministra Sprawiedliwości i Prokuratora Generalnego a taktże do Prezydenta RP.
W odpowiedziach , są zawsze te same frazesy nie załatwiające sprawy!?
Pondato ja, jako Prezydent nie wygodnej dla WŁADZY organizacji pozrządowej stale mam problemy z POLSKIM WYMIAREM NIESPRAWIEDLIWOŚĆI, który to z poszkodowanego w moim przypadku stara się zrobić...PRZESTĘPCĘ!
Popieram JAKO PREZYDENT www.fundacja-slawpol.eu działania fundacji LEX NOSTRA , ktora ujawnia publicznie nisprawiedliwe działania Sędziów i Prokuratorów RP w celu dokonania zmian w Organach Sądowniczych i Prokuratorskich takich , ktore to obywatelom RP przywróća wiarygodnośc i szacunek dla tych instytucji!

WWW.FUNDACJA-SLAWPOL.EU
PREZYDENT
SŁAWOMIR ZIEMBIŃSKI

Sławomir Ziembiński
www.fundacja-slawpol.eu

Fundacja potrzebna

Fundacja ta, jest potrzebna dla zmniejszania zła w prawie polskim.
Jacek Kwiatkowski kandydat na prezydenta RP www.kandydaci2015.pl

Jacek Kwiatkowski
www.kandydaci2015.pl

* = Pole wymagane

Jak się nazywasz?

Podaj swój adres e-mail

Gdzie pracujesz?

Adres Twojej strony interntowej

Tytuł opinii

Twoja opinia o Fundacji LEX NOSTRA Macieja Lisowskiego?

Jeśli chcesz, możesz dodać swoje zdjęcie

*Zgadzam się na publikację mojej opinii.

Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe!

Uwaga! Wszystkie opinie są moderowane. Treści wulgarne, nieprawdziwe, godzące w dobre imię Fundacji LEX NOSTRA, jej założyciela i dyrektora Macieja Lisowskiego, jej pracowników, współpracowników, podopiecznych, dobroczyńców i Przyjaciół nie będą zatwierdzane. Dziękujemy za zrozumienie!