Polityka Prywatności
Cyberbezpieczeństwo
AKCEPTUJĘ

Rzekomy mobbing przykrywką dla większej afery? Były pracownik kontra Narodowy Bank Polski

Boss putting his finger in front of an employee to bully her

Mobbing to słowo-klucz, którym wytłumaczyć można dziś wszystkie problemy w pracy. To słowo modne i bardziej niebezpieczne od bomby atomowej. Szczególnie w kontekście seksualnym.

Ofiarą mobbingu może paść każdy. Nawet ten, kto rzekomo miał być jego… sprawcą. Mobbing to też doskonały sposób na odwrócenie uwagi od nieprawidłowości w firmie. W tym wypadku – w Narodowym Banku Polskim.

Maciej Lisowski, Dyrektor Fundacji Lex Nostra opisuje historię Andrzeja Radzio, Dyrektora Zakładu Usług Gospodarczych w Narodowym Banku Polskim, który po objęciu stanowiska postanowił zrobić porządki w firmie. To nie spodobało się pracownikom mającym sporo „za kołnierzem”. Znaleźli więc sposób, by pozbyć się delikwenta – rzucono niesłuszne oskarżenie o mobbing, jakim miał posługiwać się nowy dyrektor. Finał był prosty – Andrzej Radzio dostał wypowiedzenie.

Więcej na: http://www.fronda.pl/a/rzekomy-mobbing-przykrywka-dla-wiekszej-afery-byly-pracownik-kontra-narodowy-bank-polski,33447.html