Koncert charytatywny dla Stana Borysa w Bielsku Białej z udziałem Macieja Lisowskiego

15 sierpnia w Bielsku-Białej odbył się już drugi koncert charytatywny na rzecz Stana Borysa. Tym razem został on zorganizowany z pomocą artystów, biorących udział w Beskid Cup – tenisowym turnieju artystów, w którym wielokrotnie, również w zeszłym roku w szranki z kolegami po fachu stawał Stan Borys. Kilka miesięcy później padł on ofiarą niespodziewanego udaru, który odebrał mu możliwość nie tylko wzięcia udziału w turnieju, ale również normalnego, sprawnego funkcjonowania.

Artystów nie trzeba było długo namawiać. Każdy z nich pozytywnie zareagował na inicjatywę, dlatego podczas wydarzenia zebrała się naprawdę pokaźna plejada, tym razem nie tylko muzyków, ale także aktorów i artystów kabaretowych. W koncercie udział wzięli: Radek Bielecki z kabaretu „Neonówka”, Maja Barełkowska, Piotr Cyrwus, Marcin Daniec, Wiktoria Daniec, Jan Englert, Władysław Grzywna, Anna Guzik, Krzysztof Hanke, Krzysztof Respondek z Kabaretu RAK, Dariusz Kamys, Łukasz Pietsch z Kabaretu „Hrabi”, Maria Borzyszkowska, Leszek Malinowski z kabaretu „Koń Polski”, Iwona Pavlovic, Maurycy Polaski z Kabaretu Pod Wyrwigroszem, Grzegorz Poloczek, Piotr Skarga, Wojciech Skibiński.

Na koncercie pojawił się także Maciej Lisowski – dyrektor fundacji Lex Nostra, ponieważ to właśnie nasza organizacja od samego początku organizuje pomoc dla Stana Borysa. Całość dochodów z biletowanego wydarzenia została przekazana na specjalne konto zbiórkowe (w porozumieniu ze Stanem Borysem oraz jego partnerką i manadżerką Anną Maleady), na które można cały czas wpłacać pieniądze.

Nr konta: 16 1090 1030 0000 0001 1855 1374

Zachęcamy również do wsparcia naszej zbiórki na Facebooku