Członek Rady Fundacji LEX NOSTRA Leszek Lewoc został odznaczony złotym medalem ,,Za zasługi dla obronności kraju’’.

Fot z radio5.com.plW dniu 8 listopada 2019 r. o godzinie 8.20 na placu apelowym 18 Pułku Rozpoznawczego w Białymstoku przy ul. Kawaleryjskiej 70 miała miejsce uroczystość obchodów Święta Niepodległości podczas, którego Leszek Lewoc został odznaczony złotym medalem za zasługi dla obronności kraju. Medal wręczy Szef Wojewódzkiego Sztabu Wojskowego w Białymstoku w asyście D-cy 1. Brygady Obrony Terytorialnej oraz Dowódcy 18 Pułku Rozpoznawczego.

,,Pan Mariusz Błaszczak- Minister Obrony Narodowej- z własnej inicjatywy nadał złoty medal ,,Za zasługi dla obronności kraju’’ Leszkowi Lewocowi, obecnemu dyrektorowi Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Suwałkach”.

Wniosek o nadanie złotego medalu został ekspediowany do Ministerstwa Obrony Narodowej z ramienia Fundacji LEX NOSTRA. Również Kornel Morawiecki Poseł na Sejm RP pismem z dnia 15 sierpnia 2019 r. wyraził pełne poparcie w kwestii nadania złotego medalu za zasługi dla obronności kraju.

Linki:

Foto z Radio5.com.pl