Polityka Prywatności
Cyberbezpieczeństwo
AKCEPTUJĘ

Dyrektor Fundacji LEX NOSTRA otrzymał Statuetkę „Orła Wprost”

Orły Wprost to nagrody dla firm, samorządów, wybitnych osobowości regionu oraz projektów transgranicznych i ponadnarodowych. To nagroda dla tych, którzy wnoszą szczególny wkład w rozwój gospodarki, regionu oraz kraju. Którzy na co dzień dbają o Rzeczpospolitą nie tylko w wielkich dziełach i czynach, ale w drobnych z pozoru decyzjach i działaniach, które w codziennych zmaganiach tworzą kształt dzisiejszej Polski.

ORŁY WPROST to nawiązanie do wyjątkowego wyróżnienia, które otrzymał wydawca „Wprost”, Michał Maciej Lisiecki, od Instytutu im. Prezydenta Ryszarda Kaczorowskiego za to, iż w codziennej działalności dowiódł, że prowadząc biznes, można nieść białoczerwoną flagę wysoko, być patriotą i działać na rzecz Polski.

Symbolem wyróżnienia stało się godło Państwa Polskiego – wizerunek Orła Białego – które wisiało w siedzibie Prezydenta i Rządu II RP od roku 1945 przy 43 Eaton Place w Londynie, tzw. „Zamku”.

Z radością i dumą informujemy, że laureatem w konkursie „Wprost” w kategorii Organizacja pozarządowa, został Maciej Lisowski założyciel i dyrektor Fundacji LEX NOSTRA, który swoją nagrodę zadedykował śp. Marszałkowi Seniorowi Kornelowi Morawickiemu.