Polityka Prywatności
Cyberbezpieczeństwo
AKCEPTUJĘ

Dyrektor Fundacji LEX NOSTRA otrzymał Statuetkę „Orła Wprost”

Orły „Wprost” to wyróżnienia przyznawane samorządom, wybitnym osobowościom oraz projektom transgranicznym i ponadnarodowym. To nagroda za zasługi i działanie, dla tych, którzy wnoszą szczególny wkład w rozwój gospodarki, regionu oraz całego kraju. To szczególne wyróżnienie także dla tych, którzy na co dzień dbają o Polskę na drodze drobnych działań na rzecz kraju.

ORŁY „WPROST” to nawiązanie do wyjątkowego wyróżnienia, które otrzymał wydawca „Wprost”, Michał Maciej Lisiecki od Instytutu im. Prezydenta Ryszarda Kaczorowskiego, za to, że w swojej codziennej działalności dowodził, że prowadząc biznes, można nieść biało-czerwoną flagę wysoko, być patriotą i działać na rzecz Polski.

Symbolem wyróżnienia stało się godło Państwa Polskiego, wizerunek Orła Białego,  które wisiało w siedzibie Prezydenta i Rządu II RP od roku 1945 przy 43 Eaton Place w Londynie, w tzw. „Zamku”.

Z radością i dumą informujemy, że w kategorii Organizacja pozarządowa, Nagrodę Specjalną Orła „Wprost” otrzymał Maciej Lisowski, założyciel i dyrektor Fundacji LEX NOSTRA, który swoje prestiżowe wyróżnienie zadedykował śp. Marszałkowi Seniorowi Kornelowi Morawickiemu.