Niszowy portal żąda od Fundacji LEX NOSTRA 184.500,00 zł za przeprosiny!

Ile może żądać niszowy portal internetowy za opublikowanie przeprosin? Okazuje się, że całkiem sporo.

Za Te, które miał udostępnić dyrektor fundacji LEX NOSTRA, Maciej Lisowski – 184.500,00 złotych. Przeprosiny miały dotyczyć tytułu artykułu związanego ze śmiercią Krzysztofa Olewnika, a wniósł o nie Leszek Szymowski, z wyraźnym zaznaczeniem, że mają się one pojawić na portalu 3obieg.pl (którego notabene redaktorem naczelnym jest znajomy Leszka Szymowskiego – Tomasz Parol). Początkowo przedstawiciel portalu 3obieg.pl wycenił koszt dwudniowy koszt zamieszczenia przeprosin na 2 tys. zł. Gdy  tylko przedstawiciel 3obieg.pl  dowiedział się, że płatnikiem ma być Fundacja LEX NOSTRA, napisał, że tą sprawą zajmuje się wyłącznie Tomasz Parol. Tomasz Parol wycenił te same przeprosiny na 110.700,00 zł. brutto, a po opublikowaniu na stronie Fundacji LEX NOSTRA artykułu:

koszt zamieszczenia przeprosin Tomasz Parol podniósł na kwotę 184.500,00 zł.