Stan Borys i wspomnienie o Fundacji w mediach!

Legenda polskiej sceny muzycznej Stan Borys  znalazł się w szpitalu na początku roku, gdzie zdiagnozowano udar niedokrwienny.  W konsekwencji doprowadziło to do paraliżu lewej strony ciała. Kruchość życia zamanifestowała swoje istnienie.

W tak trudnych chwilach polski artysta mógł liczyć na pomoc wielu przyjaciół,  a w tym Macieja Lisowskiego, dyrektora Fundacji Lex Nostra. 17 Czerwca w Studiu Koncertowym Polskiego Radia im. Witolda Lutosławskiego odbył się  nietuzinkowy koncert, zorganizowany przez Fundację Lex Nostra, o nazwie “Nie jesteś sam”. W wydarzeniu wzięło udział wielu wybitnych polskich artystów, niosąc pomoc i otuchę dla twórcy.

Oprócz organizacji wydarzeń kulturowych mających na celu wsparcie artysty, Fundacja Lex Nostra wyszła z inicjatywą uruchomienia  specjalnego rachunku bankowego, z którego zebrane środki zostały przekazane na rehabilitację.

Poczynania Fundacji nie zostały niezauważone przez  Super Express, na którego łamach ukazują się wyrazy uznania co do okazanej przez Fundacji Lex Nostra pomocy.

Na łamach innego portalu Stan Borys składa wyrazy wdzięczności osobiście, pisząc:

„Chciałbym wyrazić swoją głęboką wdzięczność za natychmiastowe wsparcie formalno-prawne w tak trudnych dla mnie chwilach, dlatego zachęcam do przekazania 1% podatku na rzecz Fundacji LEX NOSTRA (nr KRS 0000365293), wyciągnęła do mnie pomocną dłoń” – napisał Borys.”

Cały artykuł w linku poniżej: