Polityka Prywatności
Cyberbezpieczeństwo
AKCEPTUJĘ

Czy „Kasta” niszczy przedsiębiorców? Czy istnieje układ prokuratorsko-sądowy? Czy rosyjskie służby kontrolują biznes?

Maciej Lisowski, dyrektor Fundacji Promocji Mediacji i Edukacji Prawnej Lex Nostra, był gościem red. Aleksandra Majewskiego w programie „Gorące Pytania” telewizji wPolsce.pl, gdzie wraz z przedsiębiorcą Mirosławem Ciełuszeckim, pokrzywdzonym przez wymiar sprawiedliwości oraz z Jarosławem Guzym, ekspertem ds. międzynarodowych, dokonują oceny stanu polskiego wymiaru sprawiedliwości.

Fundacja Lex Nostra, dla której prawda i sprawiedliwość są wartościami fundamentalnymi, i która od wielu lat pomaga osobom pokrzywdzonym przez aparat państwowy oraz organy i instytucje publiczne, z niedowierzaniem obserwuje działania polskich sądów przejawiające cechy legalizacji bezprawia, które kompromitują Polskę i do których sprawa pana Mirosława Ciełuszeckiego, przedsiębiorcy skazanego wyrokiem prawomocnym na 3 lata więzienia za przestępstwo gospodarcze, którego nie popełnił, i który od 18 lat walczy o sprawiedliwość, z pewnością się zalicza.

Zapraszamy do obejrzenia całego materiału w trzech częściach:

1. Czy „Kasta” niszczy przedsiębiorców?

2. Czy istnieje układ prokuratorsko-sądowy?

3. Czy rosyjskie służby kontrolują biznes?