Polityka Prywatności
Cyberbezpieczeństwo
AKCEPTUJĘ

Fundacja LEX NOSTRA walczy o wolność Adama Dudały.

O Adamie D., czy też Adamie Dudała, gdyż osadzony nie ma problemu z podaniem jego pełnego nazwiska, pierwszy raz pisaliśmy w 2015 r. W artykule zatytułowanym „Bo nazywał się Adam i mieszkał w Warszawie…” wskazywaliśmy, że odsiaduje on już piętnasty rok z dwudziestopięcioletniego wyroku za zabójstwo, którego zdaniem wielu osób nie popełnił. Nie trudno się domyślić, że pomimo wielu interwencji w przedmiotowej sprawie, w tym również szeregu publikacji jakie ukazały się na przestrzeni lat w mediach, mężczyzna nadal pozostaje w zakładzie karnym.

Zapraszamy do wysłuchania 21 odcinka podcastu „Morderstwo (nie)doskonałe” prowadzonego przez Tomasza Ławnickiego, którego gościem był Maciej Lisowski – dyrektor Fundacji LEX NOSTRA, od dawna walczącej o wolność dla niesłusznie skazanego Adama Dudały. Dotychczas materiał został wyświetlony 65 291 razy, a post umieszczony na fanpage Fundacji LEX NOSTRA udostępniono 596 razy.

Poniżej publikujemy teść wiadomości sms małżonki Adama Dudały skierowanej do Dyrektora Fundacji LEX NOSTRA Macieja Lisowskiego po publikacji nagrania video:

„Dzień dobry Panie Macieju. Jestem pod wrażeniem emisji nagrania. Bardzo dziękuję za dalsze zainteresowanie. Niestety ale muszę się powtórzyć….Mam nadzieję, że to nagranie trafi i naruszy ten mur który zacznie pękać. Pozdrawiam serdecznie Patrycja Dudała”