Polityka Prywatności
Cyberbezpieczeństwo
AKCEPTUJĘ

Muzyczna podróż w czasie z Markiem Lewandowskim – „Muzyka Filmowa”.

Szanowni Państwo!

Serdecznie zapraszamy na coniedzielne spotkania live streamingowe w ramach autorskiego programu Marka Lewandowskiego, wiceprezesa Łódzkiego Stowarzyszenia Muzycznego „Ocalić od zapomnienia”, lecz przede wszystkim muzyka studyjnego oraz czynnego pianisty estradowego, koncertującego zarówno na terenie kraju, jak również w Kandzie i Stanach Zjednoczonych.

Cykl pt. „Muzyka Filmowa” stanowi wirtuozerską podróż w czasie i dedykowany jest wszystkim miłośnikom polskiej muzyki filmowej i rozrywkowej.

Widzowie programu będą mieli nie tylko możliwość wysłuchania fortepianowych wersji najbardziej znanych dzieł kinematograficznych czy utworów pochodzących ze złotego dla muzyki rozrywkowej okresu lat 60, 70 i 80-tych. W trakcie koncertu autor kanału „Marek Lewandowski”, który 28 czerwca 2020 dołączył do serwisu YouTube, w sposób niezwykle ciekawy przenosi słuchaczy do świata dorobku i artystycznych dokonań wybitnych kompozytorów i wykonawców.

Do tej pory odbiorcy mieli możliwość bliższego zapoznania się z wieloma muzycznymi tematami pochodzącymi z filmów i seriali min. „Lalka”, „07 Zgłoś Się”, czy  „Czterdziestolatek”.

Cykl realizowany jest w ramach programu „Kultura w Sieci”, wspieranego przez Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego, którego celem jest wsparcie realizacji projektów upowszechniających dorobek kultury i zwiększających obecność kultury w życiu społecznym. Stanowi on element tarczy antykryzysowej w kulturze i wsparcie i wsparcie sektora w związku z ograniczeniami w aktywności kulturalnej, które powstały na skutek pandemii wywołanej wirusem COVID-19.

Muzyka filmowa w każdą niedzielę o godz. 20:00. na kanale Marka Lewandowskiego.

Źródła: