Polityka Prywatności
Regulamin Strony
AKCEPTUJĘ

Przekaż Fundacji Lex Nostra 1% swojego podatku!

Fundacja LEX NOSTRA_1% podatku

Szanowni Państwo,

Jak co roku, zwracamy się do Państwa z gorącą prośbą o wsparcie działań Fundacji LEX Nostra poprzez przekazanie na jej cele 1% swojego podatku dochodowego.

Fundacja LEX NOSTRA już od 10 lat aktywnie pomaga osobom pokrzywdzonym przez wymiar sprawiedliwości i szkodliwe działania urzędów, poprzez zapewnianie poszkodowanym kompleksowej opieki prawnej, psychologicznej i administracyjnej.

Od początku działania Fundacja i związani z nią specjaliści: adwokaci, radcowie prawni i psychologowie z zaangażowaniem podejmują tysiące interwencji rocznie, z których większość kończy się sukcesem.

Dynamiczne działania i zaangażowanie całej Fundacji, zdolność zainteresowania mediów konkretnymi sprawami i opiniotwórcza marka Fundacji LEX NOSTRA, skutecznie przyczyniają się do zmiany często szkodliwych dla obywateli decyzji urzędników i niesprawiedliwych wyroków wymiaru sprawiedliwości. Specjalizujemy się i pomagamy w różnych, dramatycznych sprawach, takich jak m. in.: sytuacje przemocy domowej, niesłuszne pozbawianie opieki rodzicielskiej, gnębienie przedsiębiorców przez system urzędniczy, bezprawne stosowanie aresztu czy nadużywanie władzy i uprawnień przez służby mundurowe.

Działalność Fundacji to nie tylko interwencje prawne. Fundacja LEX NOSTRA prowadzi również akcje i szkolenia mające na celu zwiększenie świadomości prawnej obywateli.

Wszelkie koszty związane z działaniem Fundacji pokrywane są w dużej mierze dzięki ofiarności podatników, którzy przekazują 1% swego podatku na rzecz Fundacji. Zarówno Rada Programowa jak i Zarząd Fundacji nie pobierają wynagrodzenia za swoja pracę.

Serdecznie dziękujemy wszystkim naszym dotychczasowym darczyńcom i ludziom dobrej woli, którzy przekazują Fundacji LEX NOSTRA 1% podatku i bez których działalność Fundacji nie byłaby możliwa!

Fundacja LEX NOSTRA posiada status Organizacji Pożytku Publicznego (OPP), dzięki czemu może otrzymywać wsparcie w postaci 1% podatku dochodowego obywateli i oferować profesjonalne wsparcie prawne dla osób pokrzywdzonych.

KRS Fundacji LEX NOSTRA: 0000365293.

Serdecznie zachęcamy Państwa do złożenia deklaracji podatkowej i przekazania 1% podatku na rzecz Fundacji LEX NOSTRA.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Skorzystaj z darmowego programu Fundacji LEX NOSTRA do rozliczania PIT, dzięki któremu błyskawicznie sporządzisz swoje zeznanie podatkowe za 2020 rok i wyślesz je bezpośrednio do systemu e-deklaracje.gov.pl

Fundacja LEX NOSTRA – Strona Główna

Tu przeczytasz więcej o interwencjach Fundacji LEX NOSTRA