Polityka Prywatności
Regulamin Strony
AKCEPTUJĘ

Fundacja LEX NOSTRA w obronie dzieci. Niewygodne pytania do Rzecznika Praw Dziecka?

Pismo do Mikołaja Pawlaka_LexNostra

Szanowni Państwo,

przedstawiamy pismo, jakie Dyrektor Fundacji LEX NOSTRA Maciej Lisowski skierował do Mikołaja Pawlaka, Rzecznika Praw Dziecka.

Uzyskanie precyzyjnych odpowiedzi na kilkanaście pytań wydaje się kluczowe w kontekście materiałów dostarczonych do Fundacji przez panią Joannę Pachwicewicz. Dotyczą one co najmniej kilkuset przypadków adopcji polskich dzieci na mocy orzeczeń angielskich sądów w Wielkiej Brytanii. Zwrócenie się z pytaniami do p. Mikołaja Pawlaka jest tym bardziej zasadne, iż zanim objął urząd Rzecznika Praw Dziecka sprawował funkcję Dyrektora Departamentu Spraw Rodzinnych i Nieletnich Ministerstwa Sprawiedliwości, także w okresie którego dotyczą opisane w poniższych materiałach bulwersujące sprawy.

Zachęcamy Państwa do lektury i już dziś zapowiadamy ciąg dalszy działań Fundacji LEX NOSTRA w obronie polskich dzieci, ich rodzin i ich praw.

Załączniki:

2021.06.21.Pismo Macieja Lisowskiego, Dyrektora Fundacji LEX NOSTRA do Mikołaja Pawlaka, Rzecznika Praw Dziecka

2018.09.18.Pismo Ministerstwa Sprawiedliwości Departament Spraw Rodzinnych i Nieletnich Wydział Międzynarodowych Postępowań Rodzinnych do Joanny Pachwicewicz

Zespół LEX NOSTRA