Wspomóż Fundację LEX NOSTRA darowizną: SANTANDER nr. konta: PL 98 1090 1030 0000 0001 1662 5224 (SWIFT: WBKPPLPPXXX)

Poleć ten tekst:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

mkidFundacja LEX NOSTRA udostępnia treść apelu, który w formie listu otwartego skierował do trzech ministrów (sprawiedliwości: spraw wewnętrznych i administracji; kultury i dziedzictwa narodowego) blisko współpracujące z Fundacją Stowarzyszenie RKW Ruch Kontroli Wyborów Ruch Kontroli Władzy. Wniosek dotyczy kwestii zapobieżenia niszczeniu dokumentacji związanej z wyborami parlamentarnymi 2015 roku, jak i powołania zespołu ds. transparentności procesu wyborczego w Polsce. Jest to kwestia tym bardziej ciekawa, że chyba mało kto ma świadomość, że za niszczenie dokumentów wyborczych zgodnie z przepisami odpowiedzialny jest właśnie resort Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Zapraszamy do zapoznania się z treścią apelu:

Kategorie: Aktualności