Wspomóż Fundację LEX NOSTRA darowizną: SANTANDER nr. konta: PL 98 1090 1030 0000 0001 1662 5224 (SWIFT: WBKPPLPPXXX)
Fudacja LEX NOSTRA OPP - przekaż 1% podatku

Poleć ten tekst:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Kariera Prokurator Salwy nabrała tempa pod rządami „dobrej zmiany”. Niedługo po tym jak 15 maja 2016 roku rozpoczęła postępowanie ws. śmierci Igora Stachowiaka w komisariacie policji we Wrocławiu, awansowała z Prokuratury Rejonowej Stare Miasto Wrocław do Prokuratury Okręgowej, a wkrótce oddelegowano ją do Ministerstwa Sprawiedliwości, gdzie pełni funkcję głównego specjalisty w Wydziale Międzynarodowych Postępowań Rodzinnych Departamentu Spraw Rodzinnych i Nieletnich

Zdaniem Macieja Lisowskiego z Fundacji Lex Nostra, która działa na rzecz pokrzywdzonych przez aparat państwowy, śledztwo ws. Stachowiaka było prowadzone nieudolnie. Nie zabezpieczono np. od razu mundurów policjantów ani billingów z ich telefonów.-

Czytaj dalej artykuł ze strony panstwo-pis.pl

Kategorie: Fundacja w mediach