Książka „Prawo i pięść” nadal w sprzedaży!

Czy mieliście już okazję oddać się lekturze książki “Prawo i pięść”? Ta niedawno wydana pozycja, zamknięta w formie wywiadu rzeki z dyrektorem fundacji LEX NOSTRA, Maciejem Lisowskim, to zbiór 26 autentycznych historii, z którymi on sam, jak i cała fundacja zderzyli się na przestrzeni lat. To opowieści o kłamstwie, układach i niesprawiedliwości, która dotyka zwykłych ludzi, którzy bez wsparcia LEX NOSTRA byliby bezsilni wobec miażdżącego uścisku aparatu państwa. “Prawo i pięść” to nieprzekoloryzowane świadectwo obnażające prawdę o manipulacjach i gierkach urzędników wykorzystujących stanowiska do osiągania prywatnych celów. O bezprawiu, które panuje wewnątrz systemu sądownictwa. To historie zwykłych ludzi, którzy cierpieli mimo niewinności i przestępców przebranych w mundury i garnitury – wszystko opowiedziane przez człowieka, który miał okazję przekonać się o tym braku moralności na własnej skórze. To obowiązkowa pozycja w bibliotece każdej osoby, która wie, czym jest i wyznaje zasady społeczeństwa obywatelskiego. Zachęcamy państwa do zapoznania się z fragmentem książki zamieszczonym poniżej:

… na argument obrońcy, iż Pani Wiola jest w ciąży, sędzia poszedł w ślady najbardziej skundlonych moralnie ubeków, którzy za nic mieli życie ludzkie, szczególnie życie nienarodzone. I nie mogę tutaj nie przytoczyć jego wypowiedzi. „Dostarczone do sądu zaświadczenie o ciąży skazanej również nie może być postrzegane, jako okoliczność uzasadniająca odroczenie wykonania kary… wydłużyłoby postępowanie. Reasumując, sąd nie dostrzega powodów, dla których miałoby nastąpić odroczenie wykonania kary, czyli przesunięcie jej rozpoczęcia na późniejszy okres. W sytuacji skazanej nic by to nie zmieniło, chyba że na gorsze, gdyby skazana urodziła dziecko przed osadzeniem”. To tyle, albo aż tyle ze strony przedstawiciela wymiaru sprawiedliwości.”

Zakup książki możliwy w salonach Empik