Stan Borys bohaterem programu “Alarm” w Telewizji Polskiej

9 sierpnia w programie “Alarm” w Telewizji Polskiej ukazał się krótki reportaż dotyczący sytuacji Stana Borysa. Artysta, u którego w lutym 2019 roku zdiagnozowano udar, czuje się już całe szczęście lepiej. Udało się nawet nakłonić go do krótkiej wypowiedzi, w której zdradza nam szczegóły całego zajścia.

W programie pojawia się również wzmianka o organizowanym dla Stana Borysa przez Fundację LEX Nostra koncercie charytatywnym. Pamiętajmy jednak, że sytuacja artysty nadal jest ciężka. Obecnie walczy on o możliwość normalnego poruszania się i funkcjonowania, jednak powrót do zdrowia po paraliżującym udarze jest niezwykle czasochłonny.

Rehabilitacja Stana Borysa jest bardzo kosztowna, dlatego zachęcamy wszystkich tych, którzy nie mieli okazji wziąć udziału w koncercie, do wsparcia naszej facebookowej zbiórki pieniędzy – https://www.facebook.com/donate/416626059178199/

Fundacja LEX Nostra od samego początku bardzo aktywne włączyła się w pomoc dla cenionego w świecie muzyki artysty. Poza koncertem charytatywnym, który odbył się 17 Czerwca w Studiu Koncertowym Polskiego Radia im. Witolda Lutosławskiego, Dyrektor Fundacji w porozumieniu ze Stanem Borysem i jego partnerką Anią Maleady, utworzył m.in. specjalne konto na które można wpłacać pieniądze: 16 1090 1030 0000 0001 1855 1374.

Cały reportaż dostępny jest na platformie VOD Telewizji Polskiej pod adresem: https://vod.tvp.pl/video/alarm,09082019,43581511