Wspomóż Fundację LEX NOSTRA darowizną: SANTANDER nr. konta: PL 98 1090 1030 0000 0001 1662 5224 (SWIFT: WBKPPLPPXXX)
Fudacja LEX NOSTRA OPP - przekaż 1% podatku na pomoc potrzebującym opieki prawnej

Poleć ten tekst:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Kolejny skandal w Prokuraturze Rejonowej Warszawa Mokotów !

images-fundacja-totalfifn-230x172

Prokuratura Rejonowa Warszawa Mokotów od ponad roku firmuje bezprawne działania przeciw LEX NOSTRUM Sp. z o.o. i przetrzymuje dokumenty jej klientów,  a jednocześnie … odmawia wszczęcia dochodzenia w sprawie oszustwa kilkuset osób na miliony złotych.

W dniu 16.06.2011 r. wpłynęło do prokuratury zawiadomienie o przestępstwie na szkodę kilkunastu osób ( to znikoma część pokrzywdzonych, która zgłosiła się do Fundacji ) w postaci oszukania ich przez „Total – Finance” Sp. z o.o. na znaczne kwoty pieniędzy, poprzez świadome i celowe wprowadzenie w błąd przy zawieraniu umów sprzedaży ratalnej samochodów połączonej z umowami reklamy na tychże autach.

Kopię zawiadomienia  zamieszczamy poniżej.

Znając dotychczasową działalność Prokuratury Rejonowej Warszawa Mokotów, nasze zawiadomienie złożyliśmy bezpośrednio w jednostce nadrzędnej – Prokuraturze Okręgowej w Warszawie.

Sprawa jednak trafiła do Prokuratury Rejonowej Warszawa Mokotów, która już w dniu 21 .07.2011 r. zawiadomiła o odmowie wszczęcia dochodzenia. Taki szybko wydana decyzja wskazuje, iż nikt w prokuraturze nie zadał sobie trudu, by zapoznać się ze sprawą poszkodowanych na znaczne kwoty pieniędzy !

W dniu 27.10.2011 o godz. 9.15, Sąd Rejonowy Warszawa Mokotów rozpozna nasze zażalenie na decyzje prokuratury.

Będziemy na bieżąco informować o tej bulwersującej sprawie.

Maciej Lisowski

Dyrektor Fundacji

images-stories-skanuj105-736x1084

images-stories-skanuj0106-736x1263

images-stories-skanuj0107-736x1263

images-stories-skanuj0108-736x1056

images-stories-skanuj0109-736x1263

images-stories-skanuj0110-736x1264

images-stories-skanuj0112-736x1251

images-stories-skanuj0113-736x1249

images-stories-skanuj0114-736x1284

images-stories-skanuj0115-736x1275

images-stories-skanuj0116-736x1259

images-stories-skanuj0117-736x1247

images-stories-skanuj0118-736x1267

images-stories-skanuj0119-736x1272

images-stories-skanuj0120-736x1253

Maciej Lisowski

Autor:

Twórca i dyrektor Fundacji LEX NOSTRA. Dziennikarz, publicysta, przedsiębiorca i społecznik.
Strona internetowa: MaciejLisowski.pl

Więcej o autorze: