Wspomóż Fundację LEX NOSTRA darowizną: BZ WBK nr. konta: 98 1090 1030 0000 0001 1662 5224
Fudacja LEX NOSTRA OPP - przekaż 1% podatku

Zachęcamy do korzystania ze wsparcia psychologicznego. Wszelkie postępowanie i  działania psychologa prowadzone są w oparciu o Ustawę o Zawodzie Psychologa.

Konsultacja psychologiczna- indywidualna (60 min):  200,00 zł

Konsultacja psychologiczna dziecka- indywidualna (60 min):  220,00 zł

Konsultacja partnerska (I sesja- 80 min.): 230,00 zł

Sesja indywidualna: (50 min.):  160,00  zł

Sesja indywidualna dziecka: (50 min.):  190,00  zł

Sesja partnerska: (70 min.): 200,00 zł

Poradnictwo psychologiczne- indywidualna (60 min):  190,00 zł

Poradnictwo psychologiczne dziecka- indywidualna (60 min):  200,00 zł

Poradnictwo- Konsultacja partnerska (I sesja- 80 min.): 220,00 zł

27294281_1767094833310455_1272715536_nDagmara Maria Boruc – absolwentka Akademii Pedagogiki Specjalnej im. M.Grzegorzewskiej w Warszawie. Magister psychologii, specjalność – psychologia kliniczna, oraz magister pedagogiki specjalnej, specjalność – pedagogika resocjalizacyjna i wspomaganie rodziny.Aktualnie jest doktorantką na studiach doktoranckich na Akademii Pedagogiki Specjalnej im.M.Grzegorzewskiej w Warszawie. W 2017 roku powołana na stanowisko Biegłego Sądowego przy  Sądzie Okręgowym dla m.st. Warszawy oraz w 2018 roku na stanowisko Biegłego Sądowego przy Sądzie Okręgowym Warszawa – Praga. Certyfikowany mediator sądowy ds. rodzinnych, gospodarczych, cywilnych i karnych w Sądzie Okręgowym dla m.st. Warszawy oraz w Sądzie Okręgowym Warszawa- Praga. Prowadzi mediacje zlecone przez sąd jak również zgłaszanie prze podmioty i osoby prywatne pomiędzy klientami indywidualnymi. Certyfikowany trener Treningu Umiejętności Społecznych oraz Terapeuta-Cień. Od 2017 roku Członek PTP-Polskiego Towarzystwa Psychologicznego z Oddziałem w Warszawie oraz psycholog – członek Polskiego Towarzystwa Terapii Poznawczej i Behawioralnej. Posiada doświadczenie w pracy z osobami niedostosowanymi społecznie w placówkach resocjalizacyjnych, m.in.: w zakładach karnych, zakładach poprawczych, świetlicach socjoterapeutycznych i schroniskach dla nieletnich. Poznała również specyfikę funkcjonowania i pracy w ośrodkach zdrowia psychicznego, między innymi: w szpitalach psychiatrycznych, ośrodkach dziennych, fundacjach pomagających osobom zaburzonym psychicznie i ich rodzinom, Dziennym Ośrodku Readaptacyjno – Rehabilitacyjny dla Młodzieży Uzależnionej, Regionalnych Ośrodkach Psychiatrii Sądowej etc. Współpracowała między innymi z Instytutem Treningu Motywacyjnego w Warszawie oraz z Fundacją Pomocy Rodzinie „SOWA” jako psycholog, szkoleniowiec oraz pedagog.

W ramach działań psychologicznych udziela: konsultacji i porad psychologicznych, prowadzi zajęcia wykorzystujące elementy coachingu, opracowuje treningi rozwoju motywacyjnego oraz rozwoju inteligencji emocjonalnej jak również pomaga osobom w kryzysie i wymagającym interwencji kryzysowej. Odpowiada również za działania psychologicznej prewencji oraz działania na rzecz promocji i higieny zdrowia psychicznego. Autorka wielu publikacji naukowych traktujących w następujących obszarach: psychologii klinicznej, psychologii społecznej, pedagogiki, pedagogiki specjalnej, kryminologii i pedagogiki resocjalizacyjnej. W 2005 roku popełniła autorską monografię w Wydawnictwie IMPULS. Zainteresowania naukowe obejmują psychologię sądową- w szczególności profilowanie sprawców morderstw oraz seryjnych sprawców zabójstw na tle seksualnym jak również psychologię kliniczną, głównie: zaburzenia osobowości – antyspołeczność, Psychopatia, Narcyzm oraz osobowość Borderline oraz zaburzenia psychiczne ze spektrum Schizofrenii i stanów psychotycznych. Ponadto planuje szkolić się w  kierowaniu terapią w nurcie psychodynamicznym oraz poznawczo-behawioralnym.