Wspomóż Fundację LEX NOSTRA darowizną: BZ WBK nr. konta: 98 1090 1030 0000 0001 1662 5224

Poleć ten tekst:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

pipWłaśnie ruszyła przedsprzedaż książki założyciela Fundacji LEX NOSTRA,
Macieja Lisowskiego i Mireli Krzyżak
.

Egzemplarz w cenie 39,99 zł. Osoby zainteresowane prosimy o kontakt mailowy:

prawoipiesc@lexnostra.pl

Zysk ze sprzedaży książki zostanie przekazany na cele statutowe Fundacji LEX NOSTRA.

Współautor „Prawa i pięści”, jednocześnie założyciel i dyrektor Fundacji LEX NOSTRA przez lata toczył nierówną walkę z bezdusznością i niesprawiedliwością aparatu państwa. Jego droga udowodniła, że można nie tylko przetrwać i nie złamać się, ale poczucie własnej krzywdy przekuć w potrzebę pomocy innym, często słabszym psychicznie niż on. Fundacja LEX NOSTRA swym działaniem odziera polski system wymiaru sprawiedliwości z szat bezprawia, arogancji i często bezkarności.

“Prawo i pięść” to nie tylko utrzymana w konwencji wywiadu rzeki opowieść o drodze, która zaprowadziła Macieja Lisowskiego do miejsca, kiedy zdecydował się założyć Fundację. Przede wszystkim to książka będąca zbiorem opisów kilkudziesięciu prawdziwych historii napisanych przez samo życie, którymi Fundacja LEX NOSTRA się zajęła – zbiór dwudziestu sześciu historii, które wydarzyły się naprawdę. To sprawy osób, które zgłosiły się do Fundacji o pomoc. To często brutalne historie łamania ludzkich życiorysów, ale także zapis walki ludzi o silnych, wręcz stalowych charakterach. Walki, którą wspólnymi siłami można wygrać. Tematycznie są to różnorodne przypadki, jednak fundamentalną, łączącą wszystkie sprawy kwestią jest nieprawdopodobny absurd, gigantyczne układy, całkowita niesprawiedliwość oraz realizacja z góry przyjętego celu.

Kategorie: Aktualności, Polecamy