Kresy, Sejm, Lex Nostra…

5 sierpnia 2015 roku Maciej Lisowski, fundator Fundacji LEX NOSTRA, w związku z zaproszeniem ze strony organizatorów, wziął udział w odbywającej się w Sejmie RP konferencji pt. Kresy. Historia i teraźniejszość. Inicjatorem konferencji był poseł Zbigniew Girzyński, przewodniczący Parlamentarnego Zespołu Miłośników Historii. Wśród gości i prelegentów czterogodzinnego spotkania byli, oprócz dr Zbigniewa Girzyńskiego, m.in. dr Dariusz Grabowski i ksiądz Tadeusz Isakowicz-Zaleski. Konferencję poprzedziła odbywająca się w sejmowej kaplicy msza święta w intencji ofiar ludobójstwa na Kresach. Poniżej zamieszczamy kilka zdjęć z konferencji (wśród nich zdjęcie lidera Fundacji LEX NOSTRA Macieja Lisowskiego z posłem Zbigniewem Girzyńskim). Zachęcamy również do zapoznania się z całością konferencji:

kr2         kr1

kr3