Wspomóż Fundację LEX NOSTRA darowizną: SANTANDER nr. konta: PL 98 1090 1030 0000 0001 1662 5224 (SWIFT: WBKPPLPPXXX)
Fudacja LEX NOSTRA OPP - przekaż 1% podatku

Poleć ten tekst:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

mikrofSzanowni Państwo!

Polskie media nagłaśniają patologię w polskim wymiarze sprawiedliwości od lat. Niestety, wyeliminowanie i usprawnienie ich nie jest tak łatwe jak byśmy chcieli. Zbulwersowani eksperci związani z tą dziedziną życia publicznego zaciskają zęby widząc całą sytuację. Rząd w ostatnich miesiącach wprowadził nowe reformy. To właśnie one miały zrealizować wszystkie tak mocno wyczekiwane cele. Wyeliminować patologię. Usprawnić wymiar sprawiedliwości. Czy tak się jednak rzeczywiście stało?

Prezes fundacji Lex Nostra, Maciej Lisowski, współautor książki o patologiach w polskim sądownictwie pt. „Prawo i pięść” postanowił uchylić rąbka tajemnicy w rozmowie z Polskim Radiem 24. Audycję Kulisy spraw prowadził Jerzy Jachowicz.

Zapraszamy wszystkich naszych czytelników do zapoznania się zarówno z audycją, jak i artykułem na stronie Polskiego Radia: https://www.polskieradio.pl/130/5561/Artykul/2168129,Kulisy-Spraw-O-sytuacji-w-polskim-sadownictwie

Maciej Lisowski

Autor:

Twórca i dyrektor Fundacji LEX NOSTRA. Dziennikarz, publicysta, przedsiębiorca i społecznik.
Strona internetowa: MaciejLisowski.pl

Więcej o autorze: