Wspomóż Fundację LEX NOSTRA darowizną: SANTANDER nr. konta: PL 98 1090 1030 0000 0001 1662 5224 (SWIFT: WBKPPLPPXXX)

Poleć ten tekst:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Dyrektor Fundacji LEX NOSTRA, Maciej Lisowski, pojawił się u boku adwokata Macieja Morawca w najnowszej odsłonie programu “Gorące pytania” prowadzonego przez Aleksandra Majewskiego. Głównym wątkiem programu był dialog na temat bezkarności przestępców w Polsce.

Poruszone zostaną problemy m.in.: świadków koronnych i “sześćdziesiątek”, czyli tzw. małych świadków koronnych – osób, którym za składanie zeznań przypada zmniejszony wymiar kary. Dyrektor Lisowski i mecenas Morawiec zagłębili się również w tematy dotyczące mafii: wspomniane są sprawy Romana “Sproketa” Olszewskiego i Jarosława “Masy” Sokołowskiego. Omawili przypadki powiązań funkcjonariuszy i sądów ze światem przestępczym, pomówień i niekompetencji prokuratury.

Cały odcinek programu dostępny jest już teraz na platformie wpolsce.pl, a także poniżej.

Avatar

Autor: