Fundacja LEX NOSTRA obecna w trakcie Konferencji Gospodarcze Otwarcie Roku 2018

ln2 ln5 ln3

22 lutego 2018 roku reprezentantka Fundacji LEX NOSTRA i Kancelarii LEX NOSTRA mgr Dagmara Maria Boruc, uczestniczyła w Gospodarczym Otwarciu Roku 2018. Jest to cykliczna, coroczna Konferencja przeznaczona dla czołowych polskich ekspertów, przedsiębiorców oraz polityków, w trakcie której omawiane są bieżące szanse jak również zagrożenia gospodarcze oraz prezentowane prognozy dla Polski, Europy oraz świata. W tym roku miała miejsce w Warszawie,w samym sercu The Heart Tech.

W wydarzeniu, jak co roku, aktywnie uczestniczyło przeszło ponad 250 zarówno przedsiębiorców, przedstawicieli rządu i korpusu dyplomatycznego czy administracji publicznej jak i reprezentantów izb bilateralnych czy izb przemysłowo-handlowych i bilateralnych.

Tegoroczna edycja dotyczyła: instrumentów dla innowacyjnych firm, nowych instrumentów finansowych, platform transferu technologii, smart money, profesjonalizacji polskich funduszy Venture Capital, programów publicznych (m.in. iBridge Alfa, Scale Up), dobrych praktyk, inwestycyjnych case studies.

Oficjalnego otwarcia spotkania dokonali: Minister Przedsiębiorczości i Technologii Jadwiga Emilewicz , wiceprezydent Miasta Stołecznego Warszawa Michał Olszewski, prezes PFR Ventures- Maciej Ćwikiewicz, zastępca dyrektor Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Aleksander Nawrat oraz przedstawiciel funduszy VC.

Konferencja Gospodarcze Otwarcie Roku miała i nadal ma zasięg ogólnopolski. Patronat honorowy nad konferencją objęło Ministerstwo Inwestycji i Rozwoju. Natomiast partnerami strategicznymi byli między innymi: PGNiG, Agencja Rozwoju Przemysłu S.A., Sieć Otwartych Innowacji, Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości, Narodowe Centrum Badań i Rozwoju, Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego, Miasto Stołeczne Warszawa, Polski Fundusz Rozwoju, Związek Banków Polskich, Stratego, biznes.gov.pl, Move Closer, Startberry, Manager, Przedsiębiorstwo Fair Play.

ln4