Wspomóż Fundację LEX NOSTRA darowizną: SANTANDER nr. konta: PL 98 1090 1030 0000 0001 1662 5224 (SWIFT: WBKPPLPPXXX)

Poleć ten tekst:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

10408921_10153262141410730_949591534129812362_n

Nagłośniona przez Fundację LEX NOSTRA sprawa Marka Glińskiego spotkała się z dużym zainteresowaniem mediów, również zagranicznych. Temat podjął choćby wpływowy i opiniotwórczy niemiecki dziennik „Bild”, jak i szereg innych niemieckich mediów prasowych. Poniżej prezentujemy wybrane zagraniczne publikacje na temat tej sprawy. Przypominamy też publikacje Fundacji w tym zakresie, poszerzone o filmowy komentarz Dyrektora Fundacji LEX NOSTRA Macieja Lisowskiego, jak i materiał programu „Czarno na białym”. Nasza Fundacja już dawno zaangażowała się w sprawę wieloletniego pozbawienia wolności pana Marka Glińskiego. Jest to dla Fundacji LEX NOSTRA szczególnie interesująca sprawa, gdyż łączą się w niej dwa wątki: kwestia wątpliwości co do winy pana Marka Glińskiego w zakresie przestępstwa za które został osadzony, jak i wiedza, którą posiadł marek Gliński w zakresie uprowadzenie i prawdopodobnego pozbawienia życia dziennikarza Jarosława Ziętary oraz możliwości dokonania zamachu na życie sędzi Barbary Piwnik.

Skan_20160601 (2) (1)  Skan_20160601 (3)  Skan_20160601  Skan_20160603 (2)  Skan_20160603

Kategorie: Aktualności, Polecamy