Wspomóż Fundację LEX NOSTRA darowizną: SANTANDER nr. konta: PL 98 1090 1030 0000 0001 1662 5224 (SWIFT: WBKPPLPPXXX)

Poleć ten tekst:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

kal3Szanowni Państwo,

zachęcamy do zapoznania się z całością wywiadu, jakiego 18 stycznia 2016 roku dyrektor Fundacji LEX NOSTRA Maciej Lisowski udzielił Niezależnej TV. Przedmiotem rozmowy były przede wszystkim plany Fundacji na rok 2016: podejmowanie kolejnych interwencji pomocy wobec osób poszkodowanych przez system prawny, realizowanie projektów z zakresu edukacji prawnej obywateli, uczestnictwo w procesie legislacyjnym poprzez współpracę z parlamentarzystami. Maciej Lisowski ocenił też m. in. działania nowego Parlamentu, także w kontekście realności zmian w Konstytucji RP czy ustawodawczych zmian z zakresu wymiaru sprawiedliwości oraz przyszłość ruchów zajmujących się kontrolą wyborów i władzy. Maciej Lisowski zwrócił się też do widzów Niezależnej TV z prośbą o przeznaczenie odpisu 1% podatku na rzecz Fundacji LEX NOSTRA. Całość rozmowy zamieszczamy poniżej.