Wspomóż Fundację LEX NOSTRA darowizną: SANTANDER nr. konta: PL 98 1090 1030 0000 0001 1662 5224 (SWIFT: WBKPPLPPXXX)

Poleć ten tekst:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

ur3 ur8

Dyrektor Fundacji LEX NOSTRA Maciej Lisowski wziął udział w I Międzynarodowym Festiwalu Pieśni Pamięci „WALCZĄCYM O NIEPODLEGŁOŚĆ”, organizowanym przez Stowarzyszenie Łagierników Żołnierzy AK, Fundacja Pamięci AK „Kresy RP”, Stowarzyszenie Solidarność Walcząca. W ramach bogatego programu Festiwalu Dyrektor Maciej Lisowski uczestniczył, 28 października w Wołominie, w okolicznościowej wystawie i koncercie polskich chórów z Kresów Wschodnich II RP. Z kolei 29 października Dyrektor Fundacji LEX NOSTRA wziął udział w Gali Finałowej Festiwalu, odbywającej się na Stadionie Narodowym w Warszawie. Wśród gości festiwalowych wydarzeń byli też m.in. Marszałek Senior Sejmu RP Poseł Kornel Morawiecki i Senator RP, profesor Jan Żaryn.

ur4 ur10

ur7 ur5