Wspomóż Fundację LEX NOSTRA darowizną: SANTANDER nr. konta: PL 98 1090 1030 0000 0001 1662 5224 (SWIFT: WBKPPLPPXXX)

Poleć ten tekst:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

W najnowszym wydaniu tygodnika „Wprost” zamieszczono artykuł dotyczący piramid finansowych w Polsce. Tekst zwraca uwagę na zasadę działania oszustów i ich powszechność w naszym kraju, na przykładzie odkrytej ostatnio piramidy, zorganizowanej przez młode małżeństwo, które w krótkim czasie dorobiło się kilkunastomilionowego majątku, oszukując wiele osób prywatnych i wykorzystując swoje znajomości z pośrednikami kredytowymi.

W tekście wypowiada się również Dyrektor Fundacji LEX NOSTRA – Maciej Lisowski. Zaznacza, że wiele z takich spraw rodzi się przez bierność Urzędu Skarbowego i dyskryminowanie osób, które operują mniejszymi kwotami. Jak nie dać się oszukać? Jakie są typowe zachowania ludzi tworzących piramidy finansowe i jak takie działania rozpoznać? Tego dowiesz się z artykułu, do którego przeczytania gorąco zachęcamy.

Avatar

Autor: