Wspomóż Fundację LEX NOSTRA darowizną: SANTANDER nr. konta: PL 98 1090 1030 0000 0001 1662 5224 (SWIFT: WBKPPLPPXXX)

Poleć ten tekst:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

ekologi

28 czerwca 2017 roku w Zakopanem, w trzecim dniu obrad Międzynarodowego Forum Energetyka i Środowisko EKOZAKOPANE, odbyła się prelekcja zorganizowana przez Fundację LEX NOSTRA. Tematem panelu były wspólne działania Fundacji LEX NOSTRA i Ministerstwa Sprawiedliwości, a więc przede wszystkim udział Fundacji w realizacji Programu Pomocy dla Osób Pokrzywdzonych Przestępstwem oraz  ich rodzin (omawiano też inne ciekawe inicjatywy Ministerstwa Sprawiedliwości, jak choćby Tydzień Pomocy Osobom Pokrzywdzonym Przestępstwem). Wybór zakopiańskiego Forum jako miejsca prezentacji wynikał z faktu, że trzydniowa konferencja jest miejscem, w którym obecni są przedstawiciele wielu samorządów gminnych i powiatowych, a omawiane w prelekcji możliwości wsparcia dla osób poszkodowanych przestępstwem i ich rodzinom dzięki wsparciu resortu sprawiedliwości odbywają się właśnie na poziomie gmin, są realizowane oddolnie i dzięki działaniu organizacji społecznych w terenie. Działania Fundacji LEX NOSTRA i Ministerstwa Sprawiedliwości przedstawiała prawniczka Fundacji LEX NOSTRA, Małgorzata Jagielska. Poniżej zamieszczamy graficzną całość prezentacji oraz kilka zdjęć z prelekcji (autor zdjęć: EKOZAKOPANE/P.Korczak):

Prezentacja_projekt_Zakopane

DSC_5413  DSC_5422