Wspomóż Fundację LEX NOSTRA darowizną: SANTANDER nr. konta: PL 98 1090 1030 0000 0001 1662 5224 (SWIFT: WBKPPLPPXXX)

Poleć ten tekst:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

scena z: Stan Borys, SK:, , fot. Piętka Mieszko/AKPA

Stan Borys trafił kilka dni temu w stanie krytycznym do szpitala. Artysta przeszedł udar niedokrwienny i ma niedowład lewej strony ciała. „Stan otrzymał natychmiastową pomoc od przyjaciół, krewnych, kolegi lekarza oraz od Fundacji Lex Nostra. Oni zadbali, aby był zabrany karetką. Tak naprawdę uratowali mu życie. Dziękuję” – powiedziała partnerka 78-letniego muzyka, Anna Maleady. Jak podają lekarze, stan muzyka jest na razie stabilny i pacjent jest w pełni świadomy.

Stan zaapelował o wsparcie Fundacji Lex Nostra:

„Chciałbym wyrazić swoją głęboką wdzięczność za natychmiastowe wsparcie w tak trudnych dla mnie chwilach, dlatego zachęcam do przekazania 1% podatku na rzecz Fundacji Lex Nostra (nr KRS 0000365293), wyciągnęła do mnie pomocną dłoń. Proszę udostępniajcie. Bardzo dziękuje za wsparcie”.

Więcej o tragicznym zdarzeniu w artykule portalu rmf.fm.

Kategorie: Aktualności