Wspomóż Fundację LEX NOSTRA darowizną: BZ WBK nr. konta: 98 1090 1030 0000 0001 1662 5224
Fudacja LEX NOSTRA OPP - przekaż 1% podatku na pomoc potrzebującym opieki prawnej

Poleć ten tekst:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

kon1 kon2

kon3

W środę 28 lutego 2018 roku w siedzibie Fundacji LEX NOSTRA odbyła się konferencja prasowa dotycząca kwestii niezależności dziennikarskiej i wolności słowa w kontekście wyroku Sądu Apelacyjnego w Gdańsku wobec dziennikarzy Pawła Lisickiego i Piotra Kubiaka. Redaktorzy w ramach zadośćuczynienia i przeprosin mają ponieść koszty sięgające 200 tysięcy złotych w związku ze swoimi publikacjami na temat tzw. afery sopockiej.

W cieszącej się dużym zainteresowaniem mediów konferencji prasowej wzięli udział: Dyrektor Fundacji LEX NOSTRA Maciej Lisowski, Marszałek Senior Sejmu RP poseł Kornel Morawiecki, redaktor naczelny tygodnika „Do Rzeczy” Paweł Lisicki, redaktor Piotr Kubiak, redaktor Jerzy Jachowicz.

Zachęcamy do zapoznania się z wybranymi relacjami medialnymi z konferencji (linki poniżej) oraz relacją filmową i galerią zdjęciową z wydarzenia.

https://gdansk.tvp.pl/36205874/28022018-1830 (od 3 minuty i 31 sekundy serwisu informacyjnego)

Kategorie: Aktualności, Polecamy