Wizyta Dyrektora Fundacji LEX NOSTRA Macieja Lisowskiego w Brukseli – wsparcie dla niepodległości Kurdystanu, spotkania z dyplomatami i przedstawicielami instytucji Unii Europejskiej.

pe9

W dniach 19 – 21 marca 2018 roku Dyrektor Fundacji LEX NOSTRA Maciej Lisowski przebywał z wizytą w Brukseli. Celem wizyty było przede wszystkim wsparcie dla odbywających się w tych dniach w Brukseli manifestacji organizacji wspierających niepodległościowe starania Kurdystanu i rozmów o zapewnieniu politycznego poparcia Unii Europejskiej dla działań Kurdów. Wyjazd do stolicy Belgii był też okazją do spotkań Dyrektora Macieja Lisowskiego z przedstawicielami polskiej dyplomacji, Ambasadorem RP w Królestwie Belgii Arturem Orzechowskim i Konsul Dorotą Bochenek – Sidziną. Wizyta obejmowała również spotkania z przedstawicielami Parlamentu Europejskiego (wraz z wizytą w PE), Komisji Europejskiej oraz Rady Europejskiej. Do tekstu załączamy relację fotograficzną.

pe3  pe4

pe1  pe2