Wspomóż Fundację LEX NOSTRA darowizną: SANTANDER nr. konta: PL 98 1090 1030 0000 0001 1662 5224 (SWIFT: WBKPPLPPXXX)
Fudacja LEX NOSTRA OPP - przekaż 1% podatku na pomoc potrzebującym opieki prawnej

Poleć ten tekst:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

leg1  leg2  FB_IMG_1507624955187

Dyrektor Fundacji LEX NOSTRA Maciej Lisowski wraz z Marszałkiem Seniorem Sejmu RP, posłem Kornelem Morawieckim, uczestniczył jako międzynarodowy obserwator w procesie referendum niepodległościowego zarządzonego przez prezydenta autonomicznego rządu kurdyjskiego Masuda Barzaniego, które odbyło się 25 września 2017 roku. W referendum wzięło udział 72% uprawnionych do głosowania, i aż 92,7% głosujących poparło ideę niepodległości Kurdystanu. Do głosowania za niepodległością wzywało też 11 z 14 partii politycznych reprezentowanych w parlamencie Kurdystanu. Wizyta w Kurdystanie była dla Dyrektora Fundacji LEX NOSTRA Macieja Lisowskiego okazją do ciekawych spotkań z politykami Kurdystanu, mieszkańcami tego regionu, odwiedzenia obozu uchodźców.

P1450297  P1450157

P1450278  P1450283